Corrector ortogràfic de valencià (AVL) per a LibreOffice


El Corrector ortogràfic de valencià per al LibreOffice vos permetrà verificar l’ortografia de les variants valencianes (segons la normativa de l’AVL) als vostres documents de LibreOffice en qualsevol llengua o plataforma (Windows, Linux, Mac).

Este corrector conté totes les entrades de la versió del català general, però afegint-hi les formes recollides per l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, com ara la doble accentuació d’alguns mots i les noves entrades del diccionari ortogràfic. En total conté més de 100.000 arrels de paraula.

Baixada i instal·lació

Podeu baixar el diccionari valencià des de l’enllaç següent:

    1. Instal·leu l’extensió. Per fer-ho, obriu el LibreOffice Writer i aneu a Eines » Gestor d’extensions… Allà feu clic sobre «Afegeix» i seleccioneu el fitxer ovl.oxt que heu baixat.

1. Accedir al gestor d'extensions

Fem clic sobre «Afegeix»

    1. El programa vos demanarà que accepteu la llicència (GPL, completament oberta) i aleshores ja podreu acabar la instal·lació

Llicència del diccionari (lliure)

Diccionari instal·lat
  1. Ara podreu comprovar que el corrector ortogràfic valencià funciona correctament (proveu que «francés» ho marca com a correcte, per exemple)

Nota: si feu servir un altre corrector català —la versió general o el que està inclòs a la versió per defecte del LibreOffice en català—, una vegada instal·lat este diccionari, afegirà les formes valencianes a la correcció. El corrector valencià conté totes les entrades de la versió general. Si no voleu marcar com a correctes les formes amb criteris divergents (p. ex. anglès vs anglés), convé que inhabiliteu l’altre. Si no ho feu, el sistema considerarà correctes les entrades dels dos correctors. Per fer-ho, aneu a Eines » Gestor d’extensions.


Cap comentari a “Corrector ortogràfic de valencià (AVL) per a LibreOffice”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


Softcatalà © 2024 Contacte | Avís legal | Firefox en valencià

Si no s'indica el contrari, el contingut text es troba disponible sota els termes d'una llicència Atribució - CompartirIgual 3.0

El lloc web de Softvalencià funciona gràcies a WordPress phpBB Debian entre altre programari lliure. Allotjat a: UDL