Comença l’edició 2013 del concurs Wiki Loves Monuments


Wiki Loves MonumentsDurant tot el mes de setembre s’organitza el Wiki Loves Monuments 2013. Realitzat per primera vegada en els Països Baixos 2010, Wiki Loves Monuments és una iniciativa d’alguns entusiastes del món Wikimedia i interessats en la preservació i divulgació del patrimoni cultural. Unint el format de concurs fotogràfic amb la publicació de les instantànies preses pels concursants sota llicències lliures, Wiki Loves Monuments pretén generar un gran repositori gràfic de milers de monuments repartits per tot el món; un repositori obert i accessible per a qualsevol persona, a més d’útil per a projectes educatius com la Wikipedia.

Es tracta d’una idea molt ambiciosa, i això juntament amb la gran acollida entre aficionats a la fotografia van convertir l’edició de l’any passat en el major concur fotogràfic del món, reconegut per la Guiness World Record. Més de 15.000 usuaris, aportant 353.768 fotografies de 33 països distints van fer possible aquesta fita.

Al País Valencià, Wikipedia Espanya i Amical Wikimedia participen en l’organització, juntament amb altres organitzacions i institucions com Softvalencià o l’Associació Fotogràfica de Sogorb. Durant el present mes de setembre, qualsevol persona tindrà la possibilitat de col·laborar amb el coneixement lliure i ajudar a la difusió del patrimoni cultural fotografiant els milers de monuments que estan catalogats i entren dins del concurs. Les persones interessades a participar en aquesta nova edició poden trobar un llistat complet dels milers de monuments valencians que entren en concurs en aquesta pàgina web (o en un mapa des d’ací), i seguir les instruccions que tant Wikimedia Espanya com l’Amical Wikimedia faciliten per participar-hi.

Respecte als premis, per aquells que opteu per fer fotografies de monuments valencians, hi ha diversos nivells: l’Amical Wikimedia patrocina un premi per a la millor fotografia del País Valencià, i Wikimedia Espanya atorgarà premis a les tres millors fotografies d’Espanya. A més, les deu millors fotografies a Espanya passarà a una fase internacional, el guanyador de la qual aconseguirà un viatge a Londres per assistir a Wikimania, la conferència anual del moviment Wikimedia.

Podeu trobar més informació a les pàgines del concurs que han preparat Wikimedia Espanya i l’Amical Wikimedia.

A fer fotos!


Cap comentari a “Comença l’edició 2013 del concurs Wiki Loves Monuments”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


Softcatalà © 2024 Contacte | Avís legal | Firefox en valencià

Si no s'indica el contrari, el contingut text es troba disponible sota els termes d'una llicència Atribució - CompartirIgual 3.0

El lloc web de Softvalencià funciona gràcies a WordPress phpBB Debian entre altre programari lliure. Allotjat a: UDL