Es presenta Ubuntu 10.04 en valencià


Ja està disponible la versió 10.04 LTS de l’Ubuntu en valencià . L’Ubuntu és un sistema operatiu gratuït, basat en el nucli Linux i desenvolupat per la comunitat. Totalment adequat per a ordinadors portàtils, de sobretaula o servidors, inclou tot el programari necessari per al dia a dia amb l’ordinador: disposa d’aplicacions de processament de textos, de correu electrònic, de navegació per Internet, d’eines de programació o de gestió de servidors, i tot un catàleg de més de 15000 paquets.

L’equip que porta la iniciativa Softvalencià ha preparat un CD que de forma directa es troba en la variant valenciana, incloent-hi programes com el navegador Firefox, el gestor de correu Thunderbird, el programa de muntatge de vídeos PiTiVi, que es va incloure recentment a la distribució, així com tot l’entorn d’escriptori del sistema operatiu.

Per celebrar l’eixida d’esta nova versió, la comunitat de traducció de l’Ubuntu al valencià ha organitzat una festa per celebrar este llançament. Enguany serà a València, els dies 22 i 23 de maig, a l’edifici Octubre. En estes jornades es faran tallers i xarrades sobre Ubuntu, Softvalencià i altres activitats relacionades amb el programari lliure. Entre els ponents es trobarà David Planella, el responsable general de traduccions de l’Ubuntu, un dels principals actors a l’hora de portar la traducció valenciana a l’Ubuntu.

Es poden trobar enllaços de baixada així com les guies d’instal·lació a la pàgina web Softvalencià. En esta ocasió es posen a disposició del públic dos versions de l’Ubuntu en valencià: de 32 i 64bits.


2 comentaris a “Es presenta Ubuntu 10.04 en valencià”

  1. Josep diu:

    06 jul., 2011 a les 12:6

    No sé distingir si la versió que m’interessa és la de 32 0 la de 64bits. Podrieu orientar

  1. PauGNU diu:

    06 jul., 2011 a les 16:6

    Hola Josep. La de 32bits ja t’anirà bé. No et preocupes per la de 64bits.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


Softcatalà © 2024 Contacte | Avís legal | Firefox en valencià

Si no s'indica el contrari, el contingut text es troba disponible sota els termes d'una llicència Atribució - CompartirIgual 3.0

El lloc web de Softvalencià funciona gràcies a WordPress phpBB Debian entre altre programari lliure. Allotjat a: UDL