Childsplay (jocs de xiquets) en valencià


Introducció

Acabem de veure com després d’instal·lar Lliurex infantil, actualitzar el sistema, els paquets de llengua i després d’entrar amb el menú de llengua en valencià, al executar el programa Childsplay  (Jocs de nens) ens ix en anglés.

01 childsplay en anglés però el sistema en valencià

No té massa lògica que un programa dirigit a xiquets de 3 a 10 anys per aprendre a llegir les lletres, els nombres, a sumar i restar, a fer activitats de memòria, ens el trobem en anglés quan la llengua per defecte és el valencià, tenint en compte que este programa fa anys que està traduït al valencià per valencians. Anem a veure com valencianitzar-lo en Lliurex.

Si voleu instal·lar este programa en valencià al vostre Windows podeu trobar informació en valencià a la web dels desenvolupadors i descarregar-vos-el.

Et cal tindre en compte en este cas que abans d’instal·lar Childsplay et cal valencianitzar el teu windows XP, el teu windows Vista, o el teu windows 7 per poder instal·lar  este programa en valencià. Este programa detecta la llengua del teu Windows  i s’executa sols en la llengua del sistema.

Valencianitzar Childsplay en Lliurex infantil

1) Primer de tot et cal anar a l’escriptori i prémer amb el botó dret sobre una zona buida, seleccionar Crear un document , i copiar el text que tens al rectangle de baix, i alçar el document amb el nom Childsplay valencià

#! /bin/bash
cd /usr/games
LANG=ca_ES.utf8 childsplay

A continuació tens una imatge de com et quedarà.

02 childs-script

2 ) Ara et cal canviar la icona per deixar-la igual d’atractiva per als xiquets que la que du Lliurex. Prem sobre la icona acabada de crear amb el botó dret, i ves Propietats, Bàsic, prem la icona que vols canviar i posa-li la adreça següent /usr/share/app-install/icons/logo_cp_48x48.xpm . Et quedarà així.

03 childs-imatge

3 ) El nou enllaç encara no funciona, torna a prémer sobre ell amb el botó dret, vés a Propietats, cerca la pestanya Permisos i activa la caixa donar per donar permís d’execució.

childs-permisos

4 ) Ara ja funciona Childsplay en valencià. En prémer la icona selecciona Executa.

04 executa-childs

i veuràs tots els jocs de Childsplay en valencià.

Childsplay en valencià

Childsplay en valencià


Cap comentari a “Childsplay (jocs de xiquets) en valencià”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


Softcatalà © 2024 Contacte | Avís legal | Firefox en valencià

Si no s'indica el contrari, el contingut text es troba disponible sota els termes d'una llicència Atribució - CompartirIgual 3.0

El lloc web de Softvalencià funciona gràcies a WordPress phpBB Debian entre altre programari lliure. Allotjat a: UDL