Inkscape, editor de gràfics vectorials en valencià


Introducció

L’Inkscape és un programa de dibuix de gràfics vectorials amb codi font obert. Té capacitats similars a programes de pagament com l’Illustrator, FreeHand o CorelDraw utilitzant el format de fitxer estandaritzat pel W3C SVG, basat al seu torn en XML. Las característiques de SVG suportades inclouen les formes bàsiques, els camins, el text alfa, les transformacions, els gradients, l’edició de nodes, l’exportació de SVG a PNG i l’agrupació d’elements, entre d’altres.

Baixada i instal·lació

La darrera versió, la 0.48, ja inclou el valencià per defecte i es pot instal·lar tant al Windows o GNU/Linux (la darrera versió en valencià encara no es troba disponible per a Mac OSX). Aquells qui tingueu GNU/Linux trobareu la darrera versió als repositoris de les vostres distribucions (tingueu en compte que no totes les distribucions tenen els darrers paquets fins que no s’actualitzen a una nova versió major); amb l’Ubuntu podeu utilitzar estos repositoris.

Podeu baixar l’Inkscape 0.48 per a Windows des del següent enllaç:

Versió per a Windows

Una vegada l’heu baixat només caldrà que executeu l’instal·lador i seguiu els passos que s’indiquen. El primer de tot serà seleccionar la llengua de l’instal·lador, que encara no es troba en variant valenciana, així que seleccionarem el català.

Selecció de llengua a l'instal·lador

Dos passos endavant l’instal·lador ens demanarà si volem instal·lar algun element extra. Ací haurem d’anar al desplegable de llengües i marcar el valencià:

Instal·lació del paquet de valencià

Amb això ja podrem avançar amb la instal·lació sense haver de preocupar-nos de res més. Una vegada s’haja instal·lat (tardarà una estoneta), haurem d’iniciar-lo. La llengua de la interfície de l’inkscape apareixerà en català, castellà o anglès, segons la llengua del nostre sistema. Si la llengua és anglès, una vegada l’obrim, haurem d’anar a File » Inkscape preferences; en català Fitxer » Preferències de l’Inkscape i s’obrirà una finestra.

Preferències de l'Inkscape

A la barra esquerra haurem de seleccionar «Interface» (o «Interfície»). Aleshores ja podrem vore a la dreta el desplegable que permetrà seleccionar la llengua. Allà seleccionarem el valencià:

Selecció de valencià per a la interfície

Ara ja només caldrà tancar i tornar a obrir el programa per a comprovar que ja es troba en valencià.

Interfície en valencià

Comenteu


Softcatalà © 2020 Contacte | Avís legal | Firefox en valencià

Si no s'indica el contrari, el contingut text es troba disponible sota els termes d'una llicència Atribució - CompartirIgual 3.0

El lloc web de Softvalencià funciona gràcies a WordPress phpBB Debian entre altre programari lliure. Allotjat a: UDL