Inkscape, editor de gràfics vectorials en valencià


Capçalera oficial de l'Inkscape

Introducció

L’Inkscape és un programa de dibuix de gràfics vectorials amb el codi font obert. Té capacitats similars a programes de pagament com l’Illustrator, FreeHand o CorelDraw, i usa el format de fitxer estandarditzat pel W3C SVG (basat al seu torn en l’XML). Les característiques de l’SVG compatibles amb l’Inkscape inclouen les formes bàsiques, els camins, el text alfa, les transformacions, els gradients, l’edició de nodes, l’exportació de SVG a PNG i l’agrupació d’elements, entre d’altres.

Baixada i instal·lació

L’última versió, la 0.92, ja inclou el valencià per defecte i es pot instal·lar al Windows o GNU/Linux (la darrera versió en valencià encara no es troba disponible per a macOS). Aquells qui tingueu GNU/Linux trobareu l’última versió als repositoris de les vostres distribucions (tingueu en compte que no totes les distribucions tenen els últims paquets fins que no s’actualitzen a una nova versió major); amb l’Ubuntu podeu utilitzar estos repositoris.

Podeu baixar l’Inkscape 0.92 per al Windows des dels enllaços següents:

Versió per a Windows

Versió 32 bits

Versió 32 bits

Versió 64 bits

Versió 64 bits

Versió per a macOS

Versió per a macOS <=10.14

Versió per a macOS <=10.14

Versió beta 1.0 per a macOS >10.15

Versió beta 1.0 per a macOS >10.15

Una vegada l’heu baixat només caldrà que executeu l’instal·lador i seguiu els passos que s’indiquen. El primer de tot serà seleccionar la llengua de l’instal·lador, que encara no es troba en variant valenciana, així que seleccionarem el català.

Selecció de llengua a l’instal·lador

Dos passos endavant l’instal·lador ens demanarà si volem instal·lar algun element extra. Ací haurem d’anar al desplegable de llengües i marcar el valencià:

Instal·lació del paquet de valencià

Amb això ja podrem avançar amb la instal·lació sense haver de preocupar-nos de res més. Una vegada s’haja instal·lat (tardarà una estoneta), haurem d’iniciar-lo. La llengua de la interfície de l’inkscape apareixerà en català, castellà o anglés, segons la llengua del nostre sistema. Si la llengua és anglés, una vegada l’obrim, haurem d’anar a File » Inkscape preferences; en català Fitxer » Preferències de l’Inkscape i s’obrirà una finestra.

Preferències de l’Inkscape

A la barra esquerra haurem de seleccionar «Interface» (o «Interfície»). Aleshores ja podrem vore a la dreta el desplegable que permetrà seleccionar la llengua. Allà seleccionarem el valencià:

Selecció de valencià per a la interfície

Ara ja només caldrà tancar i tornar a obrir el programa per a comprovar que ja es troba en valencià.

Interfície en valencià


Cap comentari a “Inkscape, editor de gràfics vectorials en valencià”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


Softcatalà © 2024 Contacte | Avís legal | Firefox en valencià

Si no s'indica el contrari, el contingut text es troba disponible sota els termes d'una llicència Atribució - CompartirIgual 3.0

El lloc web de Softvalencià funciona gràcies a WordPress phpBB Debian entre altre programari lliure. Allotjat a: UDL