Kompozer


Introducció

El KompoZer és un complet sistema destinat a la creació de pàgines web que combina la gestió de tots els fitxers d’un lloc web i la facilitat d’ús d’un WYSIWYG per a l’edició. És un equivalent lliure i gratuït al Dreamweaver (tot i que no tant potent). Està dissenyat per a ser extremadament fàcil d’usar, la qual cosa el converteix en l’eina ideal per a aquells usuaris que desitgen poder crear un lloc web atractiu i d’aspecte professional sense la necessitat de conèixer HTML o altres detalls de programació web.

La versió 0.8 serà la primera que inclourà la variant valenciana entre els idiomes disponibles. A més, la instal·lació del paquet de llengua es fa una volta el programa ja s’ha instal·lat, per la qual cosa és un procés senzill i ràpid que es fa de la mateixa forma siga quin siga el sistema operatiu que s’utilitze.

Baixada del Kompozer

Podeu baixar el Kompozer per a Windows, MacOSX i GNU/Linux des dels següents enllaços. No ens centrarem en la instal·lació ja que no és la finalitat d’esta guia. Si teniu cap problema, podeu preguntar als fòrums. Aquells qui tingueu l’Ubuntu, podeu afegir este repositori ppa de launchpad que inclou l’última versió del Kompozer.

Kompozer per a Windows
Kompozer per a Mac OSX
Kompozer per a GNU/Linux

Baixada del paquet d’idioma

El paquet d’idioma és un fitxer .xpi. Per baixar-lo, heu de fer clic amb el botó dret sobre l’enllaç que hi ha a continuació i seleccionar l’opció Anomena i alça l’enllaç… per baixar el paquet i alçar-lo al vostre escriptori.

Instal·lació del paquet d’idioma

El primer pas és obrir el Kompozer, que es trobarà en anglés, i anar al menú Tools > Add-ons:

kompozer1

S’obrirà la finestra per a instal·lar complements. A la part de baix a l’esquerra es troba un botó on posa Install; feu clic allà i s’obrirà una finestra de selecció de fitxer on haureu de seleccionar el fitxer .xpi del paquet de llengua que heu baixat:

kompozer2

kompozer3

S’obrirà el diàleg d’instal·lació del paquet de llengua, probablement caldrà esperar 2 o 3 segons. Haurem de fer clic sobre el botó Install:

kompozer4

El paquet d’idioma s’instal·larà i seguidament ens demanarà que reiniciem el programa. Fem clic sobre l’opció Restart per reiniciar-lo:

kompozer5

En iniciar-se de nou, el Kompozer ja es trobarà en valencià:

kompozer6


Cap comentari a “Kompozer”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


Softcatalà © 2024 Contacte | Avís legal | Firefox en valencià

Si no s'indica el contrari, el contingut text es troba disponible sota els termes d'una llicència Atribució - CompartirIgual 3.0

El lloc web de Softvalencià funciona gràcies a WordPress phpBB Debian entre altre programari lliure. Allotjat a: UDL