Mozilla Thunderbird en valencià


Introducció

Mozilla Thunderbird és un gestor de correu (com l’Outlook) molt potent i multiplataforma, és a dir, que pot executar-se en diferents sistemes operatius. En este article explicarem com tindre este programa en valencià. No ens centrarem en com es configura. Si necessiteu ajuda, podeu preguntar al fòrum.

Baixada del Mozilla Thunderbird

El Mozilla Thunderbird es pot baixar en moltes llengües, entre altres en la variant general de la nostra llengua, però no directament en variant valenciana. Tot i així, el paquet de llengua pot aplicar-se a qualsevol versió del Thunderbird, siga en castellà, francés, anglés o qualsevol altra. A continuació teniu els enllaços de baixada per a les versions de Windows, GNU/Linux i Mac en la variant general de la llengua (català):

Versió per a Windows
Versió per a Mac OSX
Versió per a GNU/Linux (x86)
Versió per a GNU/Linux (x64)

Una volta que l’hàgeu baixat i instal·lat, instal·larem el paquet de valencià.

Instal·lació del paquet de variant valenciana

1) Anem a fer la instal·lació de tot el que necessitem per valencianitzar el Thunderbird des del gestor de complements. Per accedir a ell obrim el Mozilla Thunderbird i anem al gestor de complements que està accessible quan punxem en el botó de l’hamburguesa que tenim en la part superior-dreta de la interfície:

2) Amb el quadre de cerca del gestor de complements busquem el paquet de llengua utilitzant l’expressió ‘Thunderbird en valencià’:

 

Hauria de sortir un resultat com aquest:

Li donarem al botó ‘Afegeix al Thunderbird’ per instal·lar-lo.

Si no s’aconsegueix trobar el complement (pot passar si el Thunderbird està en un idioma diferent la variant general del català) es pot descarregar directament des d’ací per instal·lar-lo després de forma manual:

3) Perquè l’aplicació comence a treballar amb l’idioma que acabem de carregar obrirem el menú d’opcions:

I des d’ell obrirem l’editor de configuració, el qual està disponible si seleccionem en l’esquerra l’opció ‘Avançat’ i en el plafó de la dreta, dins de l’opció ‘General’, el botó ‘Editor de la configuració’ que està baix del tot:

 

4) En obrir l’editor aquest ens mostrarà una advertència que podem ignorar. Dins d’ell haurem de cercar una opció de configuració anomenada intl.locale.requested, li haurem de donar el valor ca-valencia:

En cas que la variable no existisca la creem donant-lo al botó dret del ratolí i seleccionant Nou->Cadena

5) Reiniciarem el Thunderbird per poder veure els canvis, l’aspecte general del menú en valencià serà aquest:


2 comentaris a “Mozilla Thunderbird en valencià”

 1. Toni diu:

  01 maig, 2010 a les 12:1

  Quan vaig a instal·lar el paquet d’idioma m’ix un missatge dient que “el paquet d’instal·lació no és vàlid”.

 1. PauGNU diu:

  01 maig, 2010 a les 12:1

  Hola Toni,

  El problema serà degut probablement perquè el paquet d’idioma no és compatible amb la versió que tens instal·lada. Has instal·lat el thunderbird que posem ací o ja el tenies instal·lat?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


Softcatalà © 2024 Contacte | Avís legal | Firefox en valencià

Si no s'indica el contrari, el contingut text es troba disponible sota els termes d'una llicència Atribució - CompartirIgual 3.0

El lloc web de Softvalencià funciona gràcies a WordPress phpBB Debian entre altre programari lliure. Allotjat a: UDL