LibreOffice en valencià


Capçalera del LibreOffice 6

Introducció

El LibreOffice és un paquet ofimàtic lliure derivat de l’OpenOffice.org i mantingut per part de l’antiga comunitat. El paquet conté un processador de textos (Writer) compatible amb Microsoft Word, un gestor de fulls de càlcul (Calc) compatible amb Microsoft Excel, un editor de presentacions (Impress) compatible amb Microsoft PowerPoint, un editor de bases de dades (Base) que pot importar bases de dades Microsoft Access, un editor de dibuixos vectorials i gràfics (Draw) i un editor de fórmules matemàtiques (Math). La traducció al valencià de l’equip de Softvalencià és oficial des de la versió 3.4, i podeu baixar-la a continuació.

Baixada del programa

A continuació teniu els enllaços per baixar el LibreOffice per a Windows, macOS o GNU/Linux (encara que en aquest últim cas, és probable que vinga instal·lada amb la distribució):

LibreOffice per a Windows

Programa

Paquet d’ajuda

LibreOffice per a macOS

Programa

Paquet de llengua

LibreOffice per a GNU/Linux

Debian, Ubuntu i derivades

Debian/Ubuntu

Fedora, OpenSuse  i derivades

Fedora/OpenSuse

Selecció de llengua

Una volta hàgeu instal·lat el LibreOffice, si vos apareix en anglés o en castellà, haureu d’anar a les preferències per canviar la llengua. Per a fer-ho, aneu a Tools » Options i allà feu clic al quadre de l’esquerra sobre el menú de Language Configuration » Language. Al quadre de la dreta, al primer desplegable, seleccioneu «Català (valencià)».

COnfiguració del LibreOffice

Configuració de llengua del LibreOffice.


10 comentaris a “LibreOffice en valencià”

 1. Josep diu:

  19 ag., 2011 a les 10:19

  Hola,
  Em sembla molt bé els avanços del Programari LibreOffice, però crec que no s’ha aconseguit encara que el Salt 4 funcione, cosa que amb OpenOffice sí que ho fa.

  Salutacions cordials
  Josep

 1. Antoni Ortí Boix diu:

  19 set., 2011 a les 19:19

  Estic aguantant amb Ubuntu 10.10, i OpenOffice 3.2, només pel fet de que el Salt no funciona amb LibreOffice. Per a quan la solució?

 1. PauGNU diu:

  25 set., 2011 a les 16:25

  Hola Antoni i Josep,

  Existeix un connector de l’Apertium (el sistema que fem servir al traductor de softvalencià) per traduir documents directament al LibreOffice. Ara mateix estem mirant de fer-lo funcionar correctament.

  Respecte al connector del Salt, no som nosaltres qui ho hem de resoldre, sinó els desenvolupadors del connector del Salt.

  Mirarem de contactar amb la gent que ho densenvolupa.

  Gràcies!

 1. JG diu:

  21 febr., 2012 a les 10:21

  Quan hi afegireu les variants valencianes de la flexió verbal a les formes antigues sense [j] antihiàtica en totes les formes dels verbs tipus veure, traure, etc?

  Ex: veem, veeu, veent, traem, traeu, traent, etc.

  Gràcies per la vostra atenció.

 1. Xavi Ivars diu:

  23 febr., 2012 a les 16:23

  Hola JG,

  Hem comprovat el que dius, i per a la propera versió del corrector afegirem les formes que comentes.

  Gràcies per avisar!

 1. Jordi diu:

  06 ag., 2013 a les 10:6

  Bon dia,

  L’enllaç de descàrrega està trencat… capbussant-me al servidor he pogut desacarregar-me la 4.1.0.4… i la única diferència amb les instruccions de més a dalt és que hi ha que escollir al instal·lació personalitzada i afegir a la branca interfícies d’usuari l’idioma Català (Valencià) i treu-re els diccionaris que no ens interessen (inclòs el català (general) si no ens convé mesclar-lo amb el de valencià) i després instal·lar el plug-in tal i com dieu més amunt.

  Moltes gràcies per fomentar la normalitat de la varietat valenciana en la informàtica!

 1. PauGNU diu:

  06 ag., 2013 a les 12:6

  Gràcies per l’apunt, Jordi. Veuré si podem arreglar això prompte. La veritat és que la instal·lació del LibreOffice no és el més intuïtiu…

 1. Jose diu:

  27 març, 2014 a les 09:27

  mireu este article que dóna una solució mitjana a la instal·lació del salt 4 en libreoffice http://blog.rubensalazar.net/2011/02/salt-en-libreoffice.html

 1. jose diu:

  11 des., 2015 a les 18:11

  a mi si que en funciona el Salt 4 en el Libreoffice 4.4.3.2

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


Softcatalà © 2024 Contacte | Avís legal | Firefox en valencià

Si no s'indica el contrari, el contingut text es troba disponible sota els termes d'una llicència Atribució - CompartirIgual 3.0

El lloc web de Softvalencià funciona gràcies a WordPress phpBB Debian entre altre programari lliure. Allotjat a: UDL