Mozilla Thunderbird en valencià


Introducció

Mozilla Thunderbird és un gestor de correu (com l’Outlook) molt potent i multiplataforma, és a dir, que pot executar-se en diferents sistemes operatius. En este article explicarem com tindre este programa en valencià. No ens centrarem en com es configura. Si necessiteu ajuda, podeu preguntar al fòrum.

Baixada del Mozilla Thunderbird

El Mozilla Thunderbird es pot baixar en moltes llengües, entre altres en la variant general de la nostra llengua, però no directament en variant valenciana. Tot i així, el paquet de llengua pot aplicar-se a qualsevol versió del Thunderbird, siga en castellà, francés, anglés o qualsevol altra. A continuació teniu els enllaços de baixada per a les versions de Windows, GNU/Linux i Mac en la variant general de la llengua (català):

Versió per a Windows
Versió per a Mac OSX
Versió per a GNU/Linux (x86)
Versió per a GNU/Linux (x64)

Una volta que l’hàgeu baixat i instal·lat, instal·larem el paquet de valencià.

Instal·lació del paquet de variant valenciana

1) Anem a fer la instal·lació de tot el que necessitem per valencianitzar el Thunderbird des del gestor de complements. Per accedir a ell obrim el Mozilla Thunderbird i anem al gestor de complements que està accessible quan punxem en el botó de l’hamburguesa que tenim en la part superior-dreta de la interfície:

obri_gestor_complements_thunderbird

2) Amb el quadre de cerca del gestor de complements busquem el paquet de llengua utilitzant l’expressió ‘Thunderbird en valencià’, hauria de sortir un resultat com aquest:

complement_thunderbird_en_valencia

Si no s’aconsegueix trobar el complement (pot passar si el Thunderbird està en un idioma diferent la variant general del català) es pot descarregar directament des d’ací per instal·lar-lo després de forma manual:

3) Thunderbird no té capacitat nativa per canviar la llengua amb la qual funciona encara que tingues múltiples complements de llengua instal·lats, per donar-li aquesta capacitat hem d’instal·lar un complement com pot ser Simple Locale Switcher. En el gestor de complemnts busquem aquest complement utilitzant l’expressió ‘Simple Locale Switcher’ i l’instalem. Si no s’aconsegueix trobar es pot descarregar directament des d’ací per instal·lar-lo després de forma manual:

4) Una vegada instal·lat Simple Locale Switcher i reiniciat el Thunderbird ja podrem configurar la llengua que utilitzarà, anem a l’administrador de complements i seleccionem l’opció ‘Llengües’ que està a l’esquerra perquè ens mostre totes les llengües instal·lades, en la part superior al llistat tindrem una utilitat que ens permetrà seleccionar la llengua a utilitzar:

gestor_complements_thunderbird

Li donem a l’opció ‘Switch’ per canviar de llengua i seleccionarem ‘Català (valencia)’:

simple_locale_switcher_firefox

5) Reiniciarem el Thunderbird per poder veure els canvis. L’aspecte general del menú en valencià serà aquest:

thunderbird_captura_en_valencia

Calendari (Lightning)

El software de calendari de Thunderbird presenta una casuística especial pel que fa a la seua adaptació al valencià, el calendari no és pròpiament part de Thunderbird sinó que és un complement que ve de sèrie amb ell (a partir de Thunderbird 38) i que també es pot instal·lar de forma independent.

En ser un complement separat de Thunderbird no es valencianitza en aplicar el paquet de llengua, per tindre’l en valencià hem de descarregar i instal·lar de forma manual una versió del complement al qual hem inclòs la llengua en versió valenciana, el podem descarregar des d’ací:

Versió per a Windows
Versió per a Mac OSX
Versió per a GNU/Linux

Una vegada descarregat podem instal·lar-lo de forma manual des del gestor de complements utilitzant l’opció disponible a aquest efecte:

instalacio_manual_complements

Hem de tindre en compte que quan surta una nova actualització oficial del calendari en actualitzar-se es sobreescriurà la versió valencianitzada i potser hàgem de repetir aquest procés per tindre’l altra vegada disponible en valencià.


2 comentaris en “Mozilla Thunderbird en valencià”

 1. Toni diu:

  01 maig, 2010 a les 12:37

  Quan vaig a instal·lar el paquet d’idioma m’ix un missatge dient que “el paquet d’instal·lació no és vàlid”.

 2. PauGNU diu:

  01 maig, 2010 a les 12:51

  Hola Toni,

  El problema serà degut probablement perquè el paquet d’idioma no és compatible amb la versió que tens instal·lada. Has instal·lat el thunderbird que posem ací o ja el tenies instal·lat?


Comenteu


Softcatalà © 2018 Contacte | Avís legal | Firefox en valencià

Si no s'indica el contrari, el contingut text es troba disponible sota els termes d'una llicència Atribució - CompartirIgual 3.0

El lloc web de Softvalencià funciona gràcies a WordPress phpBB Debian entre altre programari lliure. Allotjat a: UDL